Placeholder Picture

Evaluaties - Onderzoek

Internationale evaluaties

SEL onderzoek

SEL-onderzoek blijft aantonen dat de ontwikkeling van SEL-competenties op school diverse latere resultaten voorspelt, zoals deelname aan vervolgonderwijs, succes op de arbeidsmarkt, maatschappelijke betrokkenheid en persoonlijk welzijn.

Placeholder Picture

Uit SEL-onderzoek blijkt dat elke dollar die in SEL-programma's wordt geïnvesteerd, gemiddeld $ 11 aan lange termijn voordelen oplevert. Deze voordelen zijn onder andere minder jeugdcriminaliteit en een hoger levensinkomen. SEL-onderzoek toont ook aan dat SEL een positief effect heeft op belangrijke mentale gezondheidsvariabelen die de gehechtheid van kinderen aan school en hun motivatie om te leren vergroten en risicogedrag verminderen.

internationale evaluaties SEL onderzoek

Ervaringsgerichte rapporten

Steeds meer onderzoek toont aan dat het aanpakken van de sociale en emotionele behoeften van jongeren niet alleen leerlingen voorbereidt op leren, maar ook hun vermogen om te leren vergroot. Het is bewezen dat SEL programma's van hoge kwaliteit, zoals Lions Quest, de schoolprestaties verbeteren en storend gedrag in de klas verminderen.

evaluation-reports

"Onafhankelijke rapporten"
Lions Quest heeft scholen en gemeenschappen voorzien van het beste van wat onderzoek en ervaring ons kan leveren als goede programma's voor positieve preventie." Allan Cohen, Ph.D. Founder and Vice President of the PacificInstitute of Research and Evaluation

independent-reviews

Overzicht van ons onderzoek

  • Succesrijke klas strategieën
  • Aandacht besteden aan de gevoelens van leerlingen
  • Opmerken wanneer een leerling iets dwars zit
  • Onderwerpen behandelen die studenten belangrijk vinden
  • Andere meningen aanmoedigen en accepteren
review our research
Resultaten op school
Placeholder Picture

© 2023 Lions-Quest   Houba De Strooperlaan 90 1020 Brussel